"In ceea ce urmeaza voi scrie despre cea mai mare tara care se intindea din Asia Mica pina in Iberia si din nordul Africii pina dincolo de Scandinavia, tara imensa a Dacilor" - DIONISIE PERIEGETUL 138 d.h. CONCISA, PASIONANTA, CAPTIVANT ILUSTRATA.
O carte pentru cei interesati de istorie dar mai ales pentru cei ce n-au iubit-o pina acum.

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Al cui esti tu, Tepes Doamne?


Istoricul sarb Iovan Deretic este de parere ca radacinile domnitorului Vlad Tepes sunt sarbesti „ suta la suta”. I-auzi, tocmai cand istoricul „nostru” Neagu Djuvara zicea ca e cuman!
1 vlad tepes big x01 283x300 Al cui esti tu, Tepes Doamne?
Vlad Tepes, din Ordinul Dragonului, care a dat numele Draculestilor
Bulgarii si-ai insusit istoria tribalilor si getilor odrisi, pe care o prezinta ca fiind istoria stramosilor lor. Si, fiindca au vazut ca romanii nu prea le au cu istoria, l-au revendicat si pe Decebal! Acum a venit randul lui Vlad Tepes din neamul Draculestilor sa fie revendicat de vecini. Cum naiba se face ca sunt revendicati chiar domnitorii care au pus pielea-n bat (si nu numai pielea) tuturor celor care au vrut sa stapaneasca meleagurile astea?
Tepes e tot atat de sarb precum Tesla
“Dracula a fost 100% sarb!”, zice Iovan (nu cel din basmele valahe, novacul care a trasat brazda). „Dar nu numai el. Multi dintre romanii de azi au origini sarbe. Multi nu stiu ca, pana in secolul XIX, au vorbit limba noastra si foloseau alfabetul nostru la scris. Ma refer la valahi, adica la agricultori, pentru ca populatia din Transilvania era majoritar implicata in agricultura. De altfel, la mormantul lui Vlad Tepes se afla inscriptia: „Aici zace Vlad Tepes, robul lui Dumnezeu”, scrisa in cea mai pura limba sarba”, sustine istoricul Iovan Deretic. Ce sa zicem?! Am fi inclinati sa ne bucuram ca istoricul „sarb” a gasit mormantul lui Vlad Tepes. Am pus sarb in ghilimele, pentru ca numele domniei sale mi-a adus aminte cum deretica bunica prin ograda, ca sa ma exprim in cel mai pur grai al valahilor. Cu care, daca ne luam dupa nume, Iovan Deretic este neam. Ca si cu Nicolaie Tesla. Cat despre scris in alfabetul „lor”, Deretic o fi auzit despre prima scrierea din lume, din cultura Turdas-Vinca, si-atunci nu ne mai suparam, ca am avut stramosi comuni intr-o anumita zona.
Sarabii, getii regi si sacerdoti
2 basaraba agighiol 225x300 Al cui esti tu, Tepes Doamne?
Conducatorul get Basaraba inmormantat la Agighiol
Cel mai bine l-ar combate pe Iovan Deretic istoricul nostru Neagu Djuvara, care incearca sa demonstreze ca Vlad Tepes era cuman, adica de neam turcic. In acest caz, nu prea a supt laptele neamului sau, daca tinem seama de dragostea ce-o avea pentru turci si modul cum ii salta in teapa! Ca sa n-o mai lungim, Djuvara vrea sa demonstreze prin faptul ca Vlad era mai brunet, cu par carliontat si se mai tragea si din enigmaticii Basarabi, pe care istoricul ii socoteste tot cumani. Ce sa facem atunci cu incomodul Iordanes, care in lucrarea sa „getica” spune: „Primii dintre getii pileati – nobili – erau Sarabos Tereos, dintre care se consacrau regi si preoti!” Ca Iordanes are dreptate o dovedeste tezaurul de la Agighiol, care stabileste legatura clara dintre regalitatea geto-dacica si domnitorii Basarabi, atestati astfel din sec VII i.e.n. Basaraba nu a fost doar un nume de familie, ci un titlu domnesc, ca si cel de „IO”, care nu inseamna „eu”, pentru ca apare in cronici si ca insotitor al numelui voievodului.
Cerbul fabulos intemeietor de state
3 cerbul cu opt picioare 217x300 Al cui esti tu, Tepes Doamne?
Cerbul cu opt picioare, aducator de noroc si intemeietor de regate
Mircea Eliade arata ca Sarabha in mitologia arienilor – carpato-pontici – era un cerb fabulos cu opt picioare in loc de patru, o fiinta divina, care aducea noroc si bogatie vitejilor, iar unde se oprea intemeia regate. La finalul vietii pe pamant, cerbul devenea calauza pentru sufletul mortului. Acest cerb era simbol pentru aur si pentru suveraninate si il intalnim in tezaurul de la Agighiol, unde a fost inmormantat un Saraba get. Particula „ba” (Ba.Saraba) insemna „a straluci”! Pe cupele din tezaur se mai afla si un dragon pe spatele unui porc. Probabil cel preluat in „Ordinul Dragonului”, de unde se trage numele Draculestilor.



enational.ro

3 comentarii:

  1. Serbia este Cerbia, adică ... Țara Cerbilor

    (Serbia - Cserbia - Cerbia)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tesla a vizitat Belgradul in 1892 si a afirmat:
    "I have remained a serb even across the ocean".
    Adica:"Am ramas un sarb chiar si peste ocean".

    Dar asa cum avem si noi pe unii care abereaza ca Tesla a fost roman, asa au si sarbii pe ai lor care abereaza ca Tepes a fost sarb. Desi, daca ar fi sa comparam coloana vertebrala a romanilor si a sarbilor, Tepes nu seamana prea mult cu romanii... sau romanii cu Tepes.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca va referiti la romanii de azi da, nu seamana, dar asta nu inseamna ca toti dacii si românii cu coloana vertebrala din istorie au fost venetici mnumai pentru ca starea poporului nostru de azi e alta.

    RăspundețiȘtergere